Nudlarspecial

Nu kan du laga våra goda nudlar hemma! Beställ via Foodora eller ring och beställ för avhämtning: 08-103364
Våra kockar har satt ihop våra mest populära nudelrätter i ett Nudelkit som du enkelt kan laga hemma.

Alla ingredienser följer med och allt du behöver göra är att koka nudlarna och värma tillbehören. Instruktioner följer med din beställning.

Nr 1. Wenzhounudlar.
Wenzhounudlar kommer från staden Wenzhou i den södra delen av Zheijangprovinsen i sydöstra Kina (tänk dig halvvägs ned mellan Shanghai och Hong Kong, ungefär). Wenzhou är en kuststad och smakerna påverkas av detta; exempelvis använder man inte speciellt mycket chili i Wenzhounesisk matlagning, smakerna är lätta och eleganta, ofta med en tydlig syra från den svarta vinägern som är en smakfavorit i området. Vi serverar våra nudlar enkelt, gott och autentiskt med fläsk, mycket vitlök och chinkiangvinäger. Kom ihåg att blanda nudlarna ordentligt med såsen innan du äter!

Nr 2. Pekingnudlar
ZhaJiangMian , eller pekingnudlar, är en klassisk rätt i norra Kina och passar lika bra till lunch som till middag. Pekingnudlar är en rätt som tillagas enligt devisen ”ju enklare desto bättre” och det klassiska receptet är vilseledande enkelt: fläsk, sås, nudlar, grönsaker. Klart. Fläsket friteras först och kokas sedan i en salt och smakrik sås (vi gör en härligt smakrik sås på svarta, jästa sojabönor) och serverar med lök, knaprig gurka, rättika och morot.

Nr 3. Nudelsoppa med biff . En klassisk nudelsoppa, kinesisk comfort food i sin absolut bästa form. Enkelt och gott till frukost, lunch, middag eller istället för den här halvlitern med glass som känns som en bra idé klockan 23:32 en torsdagskväll. Kött – baichoi och chiliolja ingår i lagom mängder. Den här är lite kryddigare. Så du vet.

Nr 4. Nudlar med tofu och grönsaker. För dig som vill ha ett vegetariskt alternativ - tofu, grönsaker, nudlar, grönsaksbuljong. Mild och elegant och ändå på något sätt väldigt smakrik. Ganska precis hur gott som helst.

Nr 5. DanDanMian , eller dandan-nudlar, är klassisk gatumat från Sichuanprovinsen där den såldes av gående försäljare som bar sina sina korgar upphängda på stavar som de balanserade över sina axlar, det är dessa stavar – dan dan – som gett rätten sitt namn. Fläsk, mjölksyrade grönsaker, svamp, chiliolja och sichuanpeppar ger denna fantastiska nudelrätt styrka, karaktär och balans. Stark. Och gör den väldigt, väldigt god.


Dela sidan

Öppettider

Vardagar 11:30 - 20:30
Lördag 12:00 - 21:30
 
 
Från och med måndag den 27 april har vi öppet måndag -fredag lunch 11:30-13:30 middag 17:30-21:00 Lördag 12:00-21:00 och Söndag stäng